На Шепетівшині майже 700 людей шукали хлопчика, який заблукав у лісі

24.10.2021, 10:38
103661

Поліцейські, рятувальники, військові та небайдужі громадяни безперервно розшукували маленького Миколу, який ще вчора ввечері, 23 жовтня, заблукав у лісі

Наступного ранку хлопчика знайшла небайдужа бабуся за десяток кілометрів від місця зникнення.

Про це повідомили в Шепетівському районному управлінні поліції.

Напередодні, близько 18 години, до поліції надійшло повідомлення про те, що в лісі біля села Конотоп  зник 10-річний хлопчик. Про його зникнення повідомили батьки, мешканці села Михайлючка Шепетівського району, які намагалися самостійно розшукати сина, проте пошуки були марними. Тоді вони звернулись за допомогою до поліції.

Поліцейські Шепетівського РУП та сусідніх районів, ювенальні інспектори, кінологічна служба, апарат Головного управління НП, а також військовослужбовці Нацгвардії, рятувальники, односельці хлопчика –  близько 700 людей обстежували лісові хащі, стежки та прилеглу до лісу територію в пошуках дитини. Шукали всю ніч, однак роботи ускладнював дощ та темна пора доби.

Читайе також: На пенсію в 50 років і раніше: хто з українців має право на достроковий відпочинок

«Групи пошуковців розділились по всьому периметру лісу. На ранок наступного дня на зликлу дитину натрапила жителька села Мальованка. Близько 7 години ранку вона помітила біля свого помешкання незнайомого хлопчика. Небайдужа бабуся запросила знесилену дитину до себе, нагодувала та обігріла. З’ясувалось, що це той самий Миколка, якого шукали усю ніч. Тоді жінка викликала поліцію», – розповіли в РУП.

Встановлено, що хлопчик заблукав у лісі під час збору журавлини. Він розгубився, тому що не зміг розшукати батьків. Вибрав стежину у лісі й слідував нею декілька годин, аж поки не натрапив на село. Миколка дістався найближчої хати. На жаль, вона виявилась порожньою, тому він просто ліг посеред мерзлої трави та заснув. На ранок рушив далі на пошук допомоги. Дитині таки пощастило зустріти небайдужу жінку.

Наразі поліцейські  повернули втомленого, але щасливого сина мамі. Після огляду медиків  він повертається додому.

Правоохоронці звертаються до всіх батьків: не залучайте дітей в темну пору доби до збору ягід та грибів. Навіть якщо вам доводиться відправлятися у лісові масиви з дітьми – стежте за їх безпекою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com