На що підуть прибутки від заморожених російських активів: Боррель запропонує свій план Євросоюзу

20.03.2024, 10:32
156018

У вівторок, 19 березня, верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що запропонує країнам-членам ЄС направити 90% доходів від заморожених російських активів на закупівлю зброї та боєприпасів для України через Європейський фонд миру (EPF).

Читайте також: Росіяни під Херсоном розстріляли трьох мирних українців

Про це пише видання  Deutsche Welle.

Голова європейської дипломатії повідомив, що представить свою позицію у середу, напередодні саміту ЄС, який відбудеться 21-22 березня.

На думку Борреля, такий крок дозволить Україні щороку отримувати майже 3 млрд євро. За планом дипломата, ще 10% було б доцільно направити до бюджету ЄС, а надалі використовувати їх, щоб збільшити потенціал українського оборонно-промислового комплексу.

Європейський фонд миру створили ще до початку повномасштабної війни в Україні. Його початковий обсяг на 2021-2027 роки було встановлено на рівні 5 млрд євро. Проте після вторгнення Росії у 2022 році на територію нашої країни, розмір фонду збільшили спочатку до 12, а нещодавно – до 17 млрд євро. З цих коштів на допомогу Україні було виділено 5,6 млрд євро.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com