На Сонці відбулися 8 потужних спалахів: на Землі вже виникли проблеми

15.12.2022, 21:02
132567

Космічний апарат Solar Dynamics Observatory, який спостерігає за Сонцем, зафіксував на нашій зірці появу одразу восьми дуже потужних сонячних спалахів. Одна з них уже спровокувала короткочасне відключення радіозв’язку над Атлантичним океаном у середу, 14 грудня.

Читайте також: “Хлопчик Вова з Києва мріє про ракети”: депутат Держдуми пригрозив українцям обстрілами на Новий рік (відео)

Про це пише Space.

Серія з восьми дуже потужних сонячних спалахів класу М з’явилася на Сонці 14 грудня 2022 року. Але вчені прогнозують, що нова сонячна пляма під назвою AR3165 може готувати ще серію таких же потужних спалахів, а може, навіть потужніша. За словами вчених, які стежать за космічною погодою, сонячна пляма AR3165 розростається, і в ній вже зафіксовано потужні викиди енергії.

Сонячна пляма AR3165 — це одна з активних областей на Сонці, які є більш темними та холоднішими регіонами в нижніх шарах атмосфери нашої зірки. Через переміщення ліній магнітного поля тут відбувається вивільнення величезної кількості енергії.

Спалахи на Сонці вчені розділяють на 5 типів за потужністю енергії, що виділяється ними. Спалахи Х-класу розташовані на вершині цього списку, в якому зі збільшенням потужності розташовані спалахи класу А, В, С і М.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com