На Тернопільщині сільський голова отримав $3,5 тисячі за оренду ділянки

3.04.2019, 17:50
19300

У Тернополіській області сільський голова вимагав від підприємця хабар у 3500 дол. за користування земельною ділянкою.

Читайте також: Начальника військкомату спіймали на отриманні хабара від призовника (фото)

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Правоохоронці встановили, що сільський голова неодноразово натякав підприємцю, який звернувся до нього з проханням про оренду землі, що може повпливати на рішення сесії сільської ради щодо позитивного вирішення земельного питання. Коли дізнався, що прохач має на меті займатися на орендованій землі підприємницькою діяльністю – виробництвом сонячної енергії, – за кожен гектар встановив таксу – 350 умовних одиниць.

Зустрічі в сільраді тривали доти, допоки підприємець не погодився заплатити. Аби забрати гроші, чиновник приїхав до райцентру. Там його затримали правоохоронці.

Слідчі слідчого управління Нацполіції Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) КК України.

За одержання неправомірної вигоди підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 750 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com