На Тернопільщини поліцейські спробували оштрафувати безробітного грибника за порушення карантину

17.11.2020, 12:32
89318

Монастириський районний суд Тернопільської області визнав винним безробітного чоловіка у порушенні правил карантину, але не став карати штрафом та обмежився усним зауваженням. Чоловік перебував на вулиці без документів, через що поліцейські намагалися притягнути його до адміністративної відповідальності й оштрафувати на суму від 17 до 34 тис. грн.

Читайте  також: На Тернопільщині чоловік, якому не вистачало кілька місяців стажу до пенсії, підпалив себе в центрі зайнятості

Як йдеться у матеріалах справи, 21 жовтня близько 17:50 чоловік перебував на вулиці без будь-яких документів, що посвідчують особу, чим порушив пункт урядової постанови про встановлення в Україні карантину через пандемію коронавірусу Covid-19, який забороняє людям перебувати на вулиці без документів.

У суді він повністю визнав вину, але пояснив, що йшов з лісу додому, документів при собі не мав, бо ходив за грибами. Просив суд суворо його не карати і запевнив, що подібного більше не повториться.

Суд наголосив, що на території України на період дії карантину забороняється перебування людей на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус. Водночас у цьому випадку суд не став карати порушника чималим штрафом, наголосивши на відсутності обтяжуючих обставин і закрив адміністративну справу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com