На тлі протестів у Мінську Лукашенко зустрівся з Путіним (фото)

7.12.2019, 18:46
55922

Сьогодні, 7 грудня, в  Сочі проходить зустріч президентів Росії та Білорусі Володимира Путіна і Олександра Лукашенка. Основна тема переговорів глав держав − узгодження плану економічної інтеграції. Повідомляє УНІАН.

Читайте також: Білоруси піднялися на протести проти інтеграції із РФ (фото, відео)

“Ми вам вдячні за те, що ви прийняли запрошення, до нас приїхали сьогодні. І саме сьогодні це важливо, тому що завтра виповнюється 20 років Союзному договору”,- звернувся до Лукашенка російський президент.

Раніше сторонами допускалася можливість підписання угоди щодо інтеграції до 8 грудня − ювілею створення Союзної держави.

“Ми приїхали тільки для того, щоб проаналізувати хід нашого аналізу, як ви сказали, нашого Договору, і не просимо нічого, не наполягаємо ні на чому”, − відповів президент Білорусі.

Він додав, що в рамках договору повинні бути вироблені рівні умови для життя і роботи людей і господарських суб’єктів обох держав.

“Рівні умови і більше нічого не треба”, − підкреслив Лукашенко.

Він також відзначив необхідність встановлення рівних умов щодо закупівлі газу і нафти.

“Ми не просимо, як деякі кажуть, дешевий газ, дешеву нафту. Якщо наші підприємства купують за $200, значить і конкуруючі підприємства повинні мати таку ж ціну. В іншому випадку ми просто не створимо основу наших відносин. Ось єдина проблема, над якою працюють наші уряди”, − сказав білоруський президент.

Крім президентів двох держав, у переговорах беруть участь прем’єр−міністри Дмитро Медведєв і Сергій Румас, а також члени урядів Росії та Білорусі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com