На цьогорічних виборах не використовуватимуть відеоспостереження

15.03.2019, 13:31
16496

ЦВУ вирішило не використовувати відеоспостереження на майбутніх виборах  Президента, оскільки це не регламентовано законом.

Читайте також: СБУ розіслала 5000 повісток стосовно підкупу виборців

Заступник голови ЦВК Євген Радченко під час прес-конференції 15 березня заявив, що цьогоріч виборчі дільниці не будуть оснащувати камерами.

“Одне з тих питань, яке викликає посмішку і на які вже набридло відповідати, але відповідаю. Отакі відеоспостереження на виборчих дільницях ніяким законом, в тому числі законом про вибори президента, не передбачені, тому цього відеоспостереження не буде”, – говорить він.

Радченко зазначив, що колись камери використовували, але це коштувало близько 1 млрд гривень, а сам метод контролю не дав дієвого результату.

“На це було потрачено 996 мільйонів гривень, було куплено 32 тисячі з лишком програмно-апаратних комплексів. Ця вся система буда змонтована, працювала. У результаті з понад 30 тисяч таких комплектів було здійснено трохи більше ніж 180 тисяч заходів у систему – приблизно 7,5 разів на кожну виборчу дільницю люди заходили подивитись. Ефективність говорить сама за себе”, – розповів заступник голови ЦВК.

Разом з тим він додав, що органи державної влади або місцевого самоврядування мають правова забезпечувати охорону та безпеку приміщень, які їм належать і яких будуть виборчі дільниці. Тому у разі бажання чи необхідності вони можуть встановлювати камери у своїх приміщеннях.

“Але ці камери не мають на меті фіксування чи спостереження за голосуванням чи підрахунком голосів. Це може бути виключно з міркувань безпеки”, – резюмував Радченко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com