На Вінничині невідомі розстріляли поліцейських (відео)

20.04.2024, 14:00
157641

У Гайсинському районі Вінницькій області пострілом з пістолета вбили працівника поліції. Ще один зазнав поранення. В ОК “Південь” підтвердили, що нападники – військові.

Читайте також: Під час удару по Луганську ЗСУ ліквідували російського комбрига (фото)

Про це повідомили в управлінні Нацполіції області.

Наразі відомо, що правоохоронці близько 2 години ночі зупинили автівку для перевірки документів. У машині перебувало двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по правоохоронцях, внаслідок чого загинув 20-річний поліцейський, а його напарник — поранений.

У межах Вінницької та Одеської областей запроваджено поліцейську операцію. Правоохоронці зазначають, що завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину.

Тим часом у Telegram-каналах ширилися відео з камер спостереження однієї з автозаправних станцій, де видно обличчя та машину обох ймовірних зловмисників.

Напад на правоохоронців прокоментував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Він наголосив, що жодного виправдання цьому злочину бути не може.

“Неважливо, хто та в якому одязі. В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю закону”, – зазначив він.

З’явилися дані про поліцейського, якого вбили нападники на Вінниччині

Поліцейським, якого вбили, виявився 20-річний Максим Зарецький.

“Від 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та 1,5 року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції. Без єдиного сина залишились батьки чоловіка. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем”, – розповіли в Нацполіції, показавши фото загиблого.

Загиблий у Вінницькій області поліцейський Максим Зарецький

Згодом з’явилося відео нападу на поліцейських.

Заяви військових

Бійці 28 окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового Походу не причетні до нападу на поліцейських у Вінницькій області.

Про це заявили у пресслужбі бригади.

“Щодо трагічного інциденту з загибеллю поліцейського, який відбувся у селі Флорине Вінницької області сьогодні вночі. Дві особи, яких розшукують, не є військовослужбовцями 28 ОМБр”, – йдеться у повідомленні.

Сили оборони півдня України також повідомили про непричетність бійців вказаної бригади до нападу. Зазначається, що підозрювані вже понад рік не є військовими 28 ОМБр.

“Додатково зазначимо, що підозрювані у вчиненні злочину особи, вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб сприяти розслідуванню цього випадку та забезпечити справедливість”, – йдеться у заяві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com