На водоймах чергують понад 3 тисячі рятувальників

19.01.2020, 14:15
60272

На Водохреще в неділю, 19 січня, в Україні у кожному регіоні визначено офіційні місця, куди можна прийти і викупатися. Там чергують рятувальники, водолази та медичні працівники, повідомляє пресслужба ДСНС.

Читайте також: Свято Хрещення Господнього 2020: поради, як підготувати себе до водохресних купань

Зокрема, на водоймах країни вже встановлено близько 1000 рятувальних постів із засобами порятунку людей на воді. Загалом цього дня на водних об’єктах чергують більше 3000 рятувальників і 590 одиниць техніки ДСНС.

З огляду на відсутність льоду, громадяни вважають, що така тепла зима – запорука безпечного пірнання на Водохреще. Однак така думка є хибною, і купання на незамерзлих водоймах вимагає більшої уваги до заходів безпеки, відзначили в ДСНС.

Саме тому по всій країні фахівці Служби порятунку проводили напередодні інформаційно-роз’яснювальну роботу із громадянами для безпечного перебування на замерзлих річках і озерах.

Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає відповідально ставитися до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Хрещення і в разі небезпеки негайно телефонувати до Служби порятунку за номером 101.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com