На Волині бджоли-вбивці атакують та знищують цілі родини комах (відео)

15.09.2020, 15:52
84195

У селі Тростянка на Волині пасічники не встигають рахувати збитки, кажуть, їхні вулики масово атакують комахи сусіда-бджоляра, гинуть цілі бджолині родини.

Читайте також: Бджоли зірвали російський авіарейс до анексованого Криму

Про це йдеться в ТСН.

Мовляв, сусід неправильно підгодовує своїх комах – солодким сиропом та навіть поїть спиртом. Від алкоголю начебто ті стають агресивними, і летять у чужі вулики. “Сіткою накриваю, зав’язую, вони летять, прогризають простирадло, вони проїдять все, вони знищують”, – розповідає Лариса Рой, як воює із бджолами, які атакували її подвір’я.

Такі ж баталії відбуваються і на сусідській пасіці. Власник Микола Олещук відзняв на відео, як здорові бджоли виносять мертвих ыз вуликів. Чоловік каже, напередодні все довкола було встелено мертвими комахами. Запевняє, що за тридцять років бджолярства вперше бачить як бджоли атакують чужі вулики.

Обидва пасічника впевнені, нападники з вуликів сусіда, який з’явився тут не так давно.

Війну спровокувало, кажуть те, що сусід почав сиропом підгодовувати своїх бджіл на зиму. Але робить це не по науці і вони від цього збуджуються. У спілці пасічників підтверджують – комахи дійсно можуть стати агресивними, якщо їх невчасно пригощати. “Треба давати це на ніч, щоб вони за ніч це втягнули і заспокоїлись, а коли це дається вдень – вони пробують, не розуміють звідки воно взялося”, – пояснює віцепрезидент Спілки  пасічників України Володимир Дмитрук.

Тож шукаючи ще їжі нападають на сусідські сім’ї, забирають їхній мед і можуть навіть брати комах у полон. Проте Олександр, якого звинувачують у бджолиній агресії, запевняє – він непричетний. Як доказ того, що комах не пригощає, показує порожні годівниці. “Поки тепла погода, поки вони несуть ще шось, я зараз не буду їх ставити”, – каже чоловік.

Але сусіди йому не вірять. Більше того, підозрює, що не лише пригощає комах, а ще й споює їх . “Спирт додає до того, що дає їсти. Тоді з бджолами щось робиться – заїдає моїх, де мед є, забирає, знищує бджіл”, – переконана Лариса.

Тепер у війни пасічників і їхніх комах мусить долучитись шериф Олександр. “Це вперше таке. За свою роботу не мав таких випадків. Допомогу я надам, яка потрібна”, – каже офіцер громади.

І хоч нині у бджіл перемир’я, але господарі на мирову не збираються. Поки Микола думає, як оформити заяву до поліції, пані Лариса  обробляє вулики синькою, щоб пофарбовані комахи у чужих вуликах допомогли викрити злодія.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com