На Волині “білоруський шпигун” сам здався СБУ, його звільнили від криміналу

30.03.2021, 11:00
95989

Білоруський шпигун, про викриття якого 24 березня повідомила Служба безпеки України, сам здався правоохоронцям; його звільнили від кримінальної відповідальності.

Читайте також: На Волині СБУ викрила агента КДБ Білорусі

Згідно з матеріалами кримінальної справи, громадянин Білорусі є уродженцем Росії, працював заступником директора МК Гранд Плюс, компанії, зареєстрованої в Дніпрі, пише Українська правда.

У липні 2019 року чоловік дав згоду на співпрацю зі співробітником управління Комітету державної безпеки Білорусі по Брестській області.

За словами підозрюваного, він зобов’язався створити “розвідувальну мережу” для збору і передачі відомостей, що становлять державну таємницю в Україні.

У січні 2020 року затриманий чоловік, в свою чергу, намагався завербувати офіцера Луцького прикордонного загону, щоб отримати інформацію, що цікавить білоруське КДБ.

В першу чергу білоруського “вербувальника” цікавила інформація про співробітників правоохоронних органів і Державної прикордонної служби України, а також про організацію цих служб, використання спецтехніки для затримання порушників кордону і бойові можливості підрозділів.

Офіцер Луцького прикордонного загону повинен був передати цю інформацію представнику КДБ Білорусі в Брестській області під час особистих зустрічей на території Білорусі в заздалегідь обумовлених місцях.

За даними кримінальної справи, громадянин Білорусі добровільно припинив “протиправну діяльність” і повідомив про своє вербування в Службу безпеки України до того, як його запідозрили в злочині. Він передав усі матеріали співробітникам СБУ.

З огляду на всі ці обставини, суд звільнив громадянина Білорусі від кримінальної відповідальності.

У рішенні суду про звільнення білоруса від кримінальної відповідальності нічого не говориться про те, що від нього вимагалося організувати канали транспортування зброї і предметів подвійного призначення через держкордон, як повідомляла СБУ.

Відзначається, що адвокат обвинуваченого в шпигунстві громадянина Білорусі відмовилася уточнити деталі справи, посилаючись на адвокатську таємницю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com