На Волині і Рівненщині членів ДВК не впустили на дільниці

31.03.2019, 11:14
18829

На Волині у селі Новостав Горохівського району спостерігача ОПОРИ не пустили на ранкове засідання дільничної виборчої комісії на дільниці № 070091.

Читайте також: В Україні офіційно стартували вибори Президента

Про це 31 березня повідомили у прес-службі ОПОРИ.

“Спостерігач прибув на дільницю, аби бути присутнім на засіданні, однак його не впустили. Голова комісії повідомила, що всіх запустять о 8-й годині ранку. На місце інциденту викликали поліцію, спостерігач ОПОРИ подасть відповідну заяву”, — зазначили в організації.

В ОПОРІ повідомили також про аналогічну ситуацію в Рівненській області. Там спостерігача не пустили на засідання ДВК на дільниці № 560530, що в селі Остріїв Млинівського району.

“Голова комісії сказала, що “згідно законодавства не мали права пускати”. На ДВК спостерігач прибув о 7:20 ранку, двері на дільницю були зачинені. На вимогу спостерігача допустити його на засідання поліцейський вийшов і сказав, що до нього вийде голова дільничної виборчої комісії. Попри повторні звернення до початку голосування (8.00) спостерігача не допустили на ранкове засідання”, — йдеться у повідомленні.

“Голова дільничної виборчої комісії Марія Токмина пояснила, що згідно зі законом “Про вибори” не мала права допустити після 7.15, а спостерігач прибув о 7.21. За її словами, якби вона пустила спостерігача, а засідання вже розпочалося, їй довелося б писати пояснення”, — зазначили в ОПОРІ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com