На Волині інженер-програміст райлікарні підробляв міжнародні COVID-сертифікати

8.10.2021, 16:21
102555

На Волині Служба безпеки України викрила інженера-програміста однієї з районних лікарень на підробці міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID.

Читайте також: Обов’язкова вакцинація: МОЗ затвердило список професій

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За інформацією спецслужби, зловмисник використовував електронний цифровий підпис лікарів медзакладу для доступу до електронної системи “eHealth”. Бланки свідоцтв він роздруковував у своєму робочому кабінеті. “Клієнтів” чоловік знаходив серед пацієнтів лікарні або через Інтернет.

За даними слідства, вартість одного підробленого міжнародного свідоцтва із внесенням відомостей до електронної системи становила 2 тис. грн. Свідоцтво без внесення даних до електронної системи – 1,5 тис. грн.

“За час існування “бізнесу” працівник медзакладу вніс до системи близько 50 недостовірних записів про вакцинацію жителів Волинської області”, – йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронні органи встановили імена усіх громадян, які скористались протиправними послугами зловмисника. Їхні дані будуть видалені із системи.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії задля виявлення всіх причетних до схеми осіб.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com