На Волині лікарів-гінекологів обвинувачують у халатності

17.02.2021, 11:03
94594

Ковельський міськрайонний суд розпочав розгляд кримінального провадження, в якому обвинуваченими є двоє працівників пологового будинку Ковельського МТМО – лікарка акушер-гінеколог вищої категорії Тетяна Пташник, яка свого часу очолювала цей медичний заклад, та лікар акушер-гінеколог ургентної гінекологічної допомоги Сергій Наумчик.

Читайте також: На Львівщині чотирьох лікарів підозрюють у смерті 17-річної вагітної

Обох медиків обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому), що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, пише Ковель медіа.

Потерпілою стороною у кримінальній справі є Іван та Яна С.

24 вересня 2020 року старшим слідчим Ковельського відділу поліції було складено обвинувальний акт щодо обвинувачених, який тоді ж був затверджений прокурором місцевої прокуратури. 30 вересня обвинувальний акт надійшов до Ковельського міськрайсуду.

У підготовчому судовому засіданні 12 лютого 2021 року прокурор Олександр Омельчук просив зробити закритий розгляд справи. Інші учасники судового засідання, кожен зокрема, не заперечили.

Лікарів захищає ковельський адвокат, колишній прокурор Старовижівського району Юрій Хомич.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com