На Волині не передбачають оплату праці лікарів у призовних комісіях

5.02.2021, 10:15
94101

Пакети медичних послуг не передбачають оплату праці лікарів, яких залучають до роботи призовних комісій.

Читайте також: Кабмін затвердив чисельність осіннього призову

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства, 4 лютого, – інформують Волинські новини.

Начальниця відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери виконавчого апарату обласної ради Галина Карнаухова повідомила: обстеження лікарями призовників у військових комісаріатах не оплачуються через НСЗУ.

«Робота призовних комісій та обстеження призовників, їх фінансове забезпечення ніде не регламентоване. Законодавство передбачає, що за лікарями, які працюватимуть в комісіях, зберігається їх робоче місце, зарплата. Але в пакетах НСЗУ це не передбачене окремим рядком. Разом з тим заклади, які отримують гроші за надані послуги від НСЗУ, не вистачає коштів, щоб покривати ці витрати», – пояснила вона.

З її слів, теоретично можна виділяти на це кошти з місцевого бюджету, і так було минулого року. Однак бюджетний кодекс передбачає, що з місцевого бюджету кошти на це можна виділяти за умови відсутності простроченої кредиторської заборгованості. А така заборгованість в обласного бюджету є. Тож фінансувати роботу комісій обласна рада не може.

Депутати розглянули проєкт рішення обласної ради «Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України, Міністерства фінансів України, Міністерства охорони здоров`я України щодо врегулювання окремих питань організації підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу».

Члени комісії підтримали проєкт рішення і рекомендують його розглянути на сесії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com