На Волині патрульні вимагали хабарі та збували наркотики

20.01.2023, 13:33
134494

На Волині правоохоронці затримали інспекторів патрульної поліції, які за версією слідства вимагали гроші у затриманих та продавали наркотичні засоби, – повідомили у пресцентрі Офісу Генпрокурора.

Читайте також: Макрон знову заговорив про мир з Росією після війни

Як розповіла Суспільному прессекретарка територіального управління ДБР у Львові, Тетяна Муравель, затримані – це двоє поліцейських однієї із рот Управління патрульної поліції у Волинській області. 19 січня Луцький міськрайонний суд обрав їм запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Натомість слідчі ДБР клопотали про тримання під вартою.

За даними слідства, поліцейські вимагали та отримали від громадян 20 тисяч гривень за те, що не притягуватимуть їх до кримінальної та адміністративної відповідальності. Також їх підозрюють у перевищенні влади із застосуванням насильства.

Наразі патрульним оголосили підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, зокрема про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, збуті психотропних речовин та перевищенні влади, що супроводжувалось насильством. Максимальне покарання – до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com