На Волині просять допомогти відновити оселю воїна УПА (фото)

20.01.2021, 12:46
93283

Небайдужих волинян просять допомогти родині із села Жидичин Ківерцівського району, у якої вогонь знищив перекриття та покрівлю будинку, пошкодив стіни та речі домашнього вжитку.

Читайте також: У ДТП потрапила українська співачка з дітьми: потрібна допомога (фото, відео)

Про це повідомив місцевий житель Тарас Висоцький, пише ІА ВолиньPost.

Він зауважує, що при гасінні пожежі водою затопило кімнати. Ймовірною причиною лиха стала несправність пічного опалення.

Будинок знаходиться в аварійному стані та потребує капітальної реконструкції. Тож родині необхідна фінансова підтримка.

Допомогу можна передавати безпосередньо за адресою: с. Жидичин, вул. Ямківська, 7, або на картку Приватбанку Дацюк Ольги Лаврентіївни 4149499343996672

Інформують, що власник будинку – Дацюк Мирослав Лаврентійович, син воїна УПА Дацюка Лаврентія Яковича, який народився 12 травня 1957 р. в місті Караганда Республіка Казахстан в засланні. Батько, Дацюк Лаврентій в 15 років пішов в УПА. Учасник Колківської республіки, служив зв’язківцем. Наприкінці 40-х років був арештований та отримав 25 років заслання (почерк у його студентському зошиті збігався із таємними записками, які розповсюджувала УПА). Він – учасник Воркутинського повстання. Додому в село Жидичин повернувся через 7 років після смерті Сталіна, де і побудував цей будинок. Помер 15 квітня 2014 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com