На Волині розгортають частини тероборони

26.01.2022, 21:01
110043

На Волині активізували роботу над облаштуванням військових частин територіальної оборони. Військові просять у місцевих рад допомогти з меблями, офісною технікою та доїздом.

Читайте також: Байден готовий ввести санкції проти Путіна у разі нападу Росії на Україну

Про це йшлося під час службової наради за участю керівництва області, командування обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки, а також сотої бригади тероборони, пишуть Волинські новини.

З 1 січня вступив у силу закон про територіальну оборону («Про основи національного спротиву»). Зі слів командира батальйону військової частини А7028 Олександра Адамовича, у кожному із приміщень, де будуть дислокуватися військові, триває встановлення відеоспостереження та сигналізації. Військові також розраховують на сприяння місцевого керівництва та влади області щодо забезпечення кожної із частин офісними меблями, комп’ютерною технікою та автомобільним транспортом. Відкритим також є вирішення питання доїзду військовослужбовців до місць розташування батальйонів тероборони.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт зауважив, що військові мають працювати на випередження.

«У вас має бути повне розуміння, якими мають бути наступні кроки, як діяти в разі небезпеки і хто має поповнити чисельність батальйонів тероборони», – зазначив він. Тому найближчими днями мають провести раду оборони області, під час якої будуть окреслені першочерговий план дій та засоби його реалізації. Також пропонується підготувати методичні рекомендації для райдержадміністрацій та очільників громад, щоб вони знали про свої дії в разі виникнення загрози.

До слова, 24 січня відбулося засідання РНБО, після якого Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що сили тероборони – це вид Збройних сил України, а не добровольчі загони. Відповідно до закону про національний супротив, чисельність ЗСУ збільшили на 11 тисяч, 10 тисяч з яких – сили тероборони і одна тисяча – сили спецоперацій. На сьогодні сформовано командування сил територіальної оборони і чотири регіональні управління Схід, Захід, Південь та Північ.

«Уже сформовано в режимі мирного часу відповідну кількість батальйонів, і в нас буде ще 25 бригад. На сьогодні всі прикордонні області, в яких знаходяться сили територіальної оборони, що розгортаються в режимі мирного часу, вже сформовані на 70%, що абсолютно дозволяє їм забезпечувати й виконувати поставлені задачі», – розповів міністр.

Наступний крок – Міноборони починає взаємодію з органами місцевої влади. Наразі йде підготовка місць для зберігання зброї та техніки. До голів ОДА звернулися з проханням пришвидшити ремонти в приміщеннях і підключити їх до комунальних мереж та електроенергії. Міноборони наразі укладає договори оренди на приміщення, де розміщуватимуться підрозділи територіальної оборони.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com