На Волині священник “випадково” привітав Путіна з Днем ангела, тепер парафіяни не пускають його в храм (фото)

5.08.2020, 21:26
80546

Настоятель храму у селі Галинівка Володимир-Волинського району привітав президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела. Священник запевняє, що це вийшло випадково. Проте віряни після такого вчинку зачинили храм на замок.

Читайте також: Чи вважається гріхом відмова охрестити дитину: відповідь ПЦУ

Про це інформує Цензор.НЕТ  з посиланням на “Громадське”.

Привітання з Днем ангела Шаран залишив у коментарях на сторінці президента Росії у Фейсбуці. “Бажаю здоров’я, терпіння, оптимізму і всякого добра на многая і благая літа!!!” – написав він.

Через кілька днів священик став виправдовуватися вже на своїй сторінці в соцмережі. Він стверджує, що привітав Путіна випадково.

“28 липня я вітав іменинників, як завжди, з днем Ангела. За традицією, набраний текст взяв на розсилку всім, хто має ім’я Володимир. Оскільки добре не розбираюся в смартфонах і Facebook, то помилково в розсилку потрапив і президент РФ. Друзі побачили, підказали – і я привітання видалив”, – написав він.

Дізнавшись про вчинок настоятеля, парафіяни повісили власний новий замок на храм преподобного Сергія Радонезького в с. Галинівка на Волині.

Глава ОТГ Сергій Панасевич розповів журналістам, що йому подзвонили анонімно і повідомили про привітання на адресу Путіна. Тепер селяни обурені. Очікується, що цього тижня поруч із храмом відбудуться збори, на яких обговорять ситуацію. На них хочуть бачити і самого Шарана.

Журналісти тим часом знайшли на сторінці священика у Фейсбуці привітання з 9 травня і заклики відмовитися від червоного маку як символу Дня пам’яті та примирення.

На сайті Володимир-Волинської єпархії Української православної церкви Олексія Шарана називають “главою єпархіального відділу з взаємодії з військовими угрупованнями та іншими силовими структурами”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com