На Волині зафіксовано випадок кліщового енцефаліту

16.09.2020, 21:51
84320

На Волині 39-річна жінка після укусу кліща захворіла на кліщовий енцефаліт. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ у Facebook.

Читайте також: В Україні змінили критерій віднесення регіонів до “червоної” зони

На початку серпня жінку під час прогулянки в лісі вкусив кліщ, якого вона вилучила самостійно. Через кілька тижнів у неї з’явилися запаморочення, головний біль, діарея. Температура тіла підвищилася до 38°С. Наступного дня жінку було госпіталізовано до інфекційного відділення.

“Установлено діагноз: кліщовий вірусний енцефаліт середньої тяжкості. Проти цього захворювання не вакцинувалася”, – йдеться в повідомленні.

Кліщовий енцефаліт – гостре інфекційне вірусне захворювання, яке уражає центральну нервову систему. Хвороба може призвести до інвалідності, а в окремих випадках – до летального результату. Основним джерелом інфекції вважається іксодовий кліщ.

Читайте також: Люди можуть хворіти грипом і коронавірусом одночасно

У відомстві рекомендують подбати про відповідне вбрання на прогулянці. Найбільш безпечним вважається одяг з довгими рукавами яркого кольору, який прилягає до тіла. Для захисту від кліщів рекомендується використовувати спеціальний засіб від кліщів – репелент (акарицид).

У відомстві рекомендують триматися ближче до центру стежки й не заходити в траву, оскільки саме в траві кліщів найбільше. Під час прогулянки та після неї необхідно ретельно оглянути себе, своїх близьких і тварин, оскільки відчути укус кліща неможливо.

Слід почистити або випрати й попрасувати одяг, в якому ви були на прогулянці. Це правило стосується також речей, якими ви користувалися на прогулянці. Витрушування не допоможе позбутися кліща.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com