На Волині затримали білоруського шпигуна (відео)

21.03.2022, 15:20
115196

Служба безпеки системно викриває колаборантів, які своїми діями допомагають окупантам. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Правоохоронці затримали громадянина Республіки Білорусь, який за завданням іноземних спецслужб збирав для ворога інформацію про розміщення та пересування техніки ЗСУ і стан мобілізації у регіоні.

Громадянин Білорусі проживав у прикордонному регіоні Волині кілька років та навіть одружився з місцевою жителькою. Час до часу він їздив до Білорусі в особистих справах. Під час однієї з таких поїздок білоруса завербували іноземні спецслужби. Йому поставили завдання шпигувати за розміщенням та пересуванням військової техніки ЗСУ.

Злякавшись наслідків своїх дій, шпигун планував втекти до Білорусі. Однак його вчасно затримали співробітники спецслужби. Під час обшуку в нього знайшли фото військової техніки ЗСУ, а також відомчі документи однієї з місцевих рад Волині.

Слідчі СБУ повідомили громадянину Республіки Білорусь про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. Він перебуває під вартою.

Спецоперацію з викриття шпигуна провели співробітники Управління СБ України за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com