На виборчих округах в Білорусі зафіксовано максимальну явку виборців

9.08.2020, 20:16
80862

Незалежні спостерігачі розповіли про можливе перевищення максимальної явки на двох ділянках для голосування в Мінську. Про це повідомляє TUT.BY.

Читайте також: Президентська гонка в Білорусі: Лукашенко проголосував на виборчій дільниці

За їх словами, в списках виборців там сумарно значаться приблизно 5,8 тисячі осіб. За протоколами виборчих комісій явка на достроковому голосуванні на них склала близько двох тисяч чоловік.

В основній день голосування 9 серпня по станом на 17:30 в двері гімназії, за підрахунками спостерігачів, вже зайшло близько 3,8 тисячі чоловік, а в черги з охочих проголосувати стоять кілька сотень виборців, і вона розтяглася приблизно на кілометр, огинаючи будинок. Таким чином, явка вже повинна була перевищити сто відсотків. У виборчій комісії однієї з дільниць відмовилися давати коментарі журналістам. За словами спостерігачів, люди, які проголосували, скаржаться на велику кількість зіпсованих бюлетенів, які їм видають: деякі з мітками або крапками, якісь навіть пошкоджені – їх замінюють тільки на вимогу виборців.

Також людям на початку не дозволяли ставити дату в журналі, проте, коли обурення зросла, їм дозволили ставити дату в клітинку з підписом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com