На Закарпатті депутат підірвав гранату під час розгляду бюджету 2024

15.12.2023, 14:27
151359

Сьогодні, 15 грудня, сталася трагедія під час засідання Керецьківської сільської ради Мукачівського району. Як повідомляє пресслужба Національної поліції, один із депутатів ради підірвав гранати всередині будівлі під час засідання.

Читайте також: У ГУР попередили про нові масштабні кібератаки РФ

ТСН.ua зібрали все, що відомо про інцидент.

За даними джерел ТСН.ua, підривник – 54-річний депутат сільради першого скликання від партії “Слуга Народу” Сергій Батрин, який мешкає у селі Кушниця.

“Це вічний опозиціонер по відношенню до сільської влади, останнім часом він став неадекватом”, – розповів в коментарі для ТСН.ua представник місцевої влади.

Цю інформацію наводить також закарпатський журналіст Віталій Глагола та портал Mukachevo.net.

За попередньою інформацією, причиною інциденту могло стати незгода депутата з певними рішеннями, які ухвалювали під час засідання сільради. Зокрема, за словами очільника Хустської районної військової адміністрації Віктора Сабадоша, розглядали питання затвердження бюджету на 2024 рік та підсумки 2023-го.

Нині медики проводять реанімаційні заходи щодо чоловіка, який підірвав гранати. Він вижив, але перебуває у важкому стані. За останніми даними правоохоронців, внаслідок інциденту постраждали 26 осіб, з яких 6 — у важкому стані.

На місці події працюють слідчо-оперативна група, вибухотехніки та криміналісти. Нині з’ясовують усі обставини трагедії. Цю подію слідчі вже кваліфікували за статтею 258 ККУ (терористичний акт). Чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Водночас в мережі з’явилося відео моменту вибуху всередині приміщення під час засідання. На кадрах видно, як близько 11:30 депутат заходить до зали під час дискусії, деякий час стоїть біля дверей і після слів “мож я?” дістає кілька гранат і кидає їх на підлогу. Через декілька секунд вони здетонували.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com