На Запоріжжі в гуртожитку COVID-19 заразились 29 студентів

15.08.2020, 11:47
81419

У Запоріжжі коронавірус підтвердили у 29 мешканців гуртожитку місцевого вишу. Про це повідомляє лабораторний центр Запорізької області.

Читайте також: Новий антирекорд: в Україні стрімко продовжує рости чисельність хворих на коронавірус

“25 осіб з легким перебігом захворювання госпіталізовано до КНП Міська лікарня № 7, 4 із середнім ступенем важкості госпіталізовано до обласної інфекційної лікарні”, – уточнюють в прес-службі.

Коронавірус спершу виявили у другокурсника іноземного факультету. Фахівцям хлопець розповів, що вважає себе хворим з 7 серпня, проте за допомогою до медиків він звернувся за три дні. За словами хворого, у нього почалась підвищуватися температура, з’явилось дряпання у горлі та загальна слабкість. До лікарні госпіталізували й сусіда інфікованого, який теж уже мав респіраторну симптоматику. Медики констатували в нього, крім коронавірусу, гострий бронхіт і ГРВІ. Наразі гуртожиток закрили на карантин. З 11 серпня із хворими спілкувалися 72 особи двох гуртожитків, вони на самоізоляції. На вході до приміщень проводять температурний скринінг і опитування щодо стану здоров’я.

“13 і 14 серпня поточного року всім контактним особам проведено ПЛР- тестування, за результатами тестування 13 серпня виявлено 15 осіб, які в той же день були госпіталізовані”, – йдеться у повідомленні.

14 серпня виявили ще 11 інфікованих. Останні кілька днів фахівці провели заключну дезінфекцію кімнат, коридорів, кухні й санкімнат.  З початку епідемії коронавірусу в області виявили 1 052 інфіковані особи. За минулу добу вірус підтвердили у 14 людей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com