На заводі “піротехніки” у Підмосков’ї, де стався потужний вибух, створювали новітній бомбардувальник – ЗМІ

10.08.2023, 11:32
144899

На Загорському оптико-механічному заводі в Московській області РФ, де в середу, 9 серпня, стався потужний вибух, займалися створенням бомбардувальника нового покоління.

Читайте також: Вибух на заводі під Москвою: момент потрапив на відео

Про це повідомляє Telegram-канал “Агентство” з посиланням на інформацію із сайту держзакупівель.

Серед держконтрактів заводу, опублікованих до березня 2022 року, виявився контракт на “виконання складової частини дослідно-конструкторської роботи на тему шифр “Посланник-1ОЕП/Л”. Термін виконання контракту – 2027 рік, вартість робіт – 69 мільйонів рублів.

В “Агентстві” нагадали, що “Посланник” – це російський далекий бомбардувальник-ракетоносець, розроблення якого розпочалося 2009 року.

Замовником робіт виступив національний дослідницький інститут “Екран”, який займається, зокрема, розробкою обладнання для військової авіації. Головний виконавець проєкту – компанія “Туполєв”, держзамовник – Міноборони РФ.

За двома іншими чинними держконтрактами Загорський оптико-механічний завод постачає Росгвардії біноклі та дозиметри. Крім того, 2019 року завод поставив НДІ “Екран” станції попередження про опромінення “Л-150-28М” та “Л-140”, які встановлюються на військові гелікоптери й літаки.

Таким чином, твердження губернатора Московської області Андрія Воробйова про те, що завод давно не має стосунку до постачання оптики силовим структурам і виробляє лише піротехніку, виявилися звичайною брехнею.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com