На Землю падає радянська космічна станція: вчені повідомили про небезпеку

6.07.2018, 16:43
3331

Відомий російський астроном і історик космонавтики Павло Шубін, виступив з серйозним попередженням. На його думку, невдало запущена до Венери радянська космічна станція в найближчі роки впаде на Землю.

Про це пише РІА”Новости”.

Павло Шубін розповів, що 27 березня 1972 року в космос відправилася станція “Венера-8”. 31 березня СРСР зробив спробу запуску її “близнюка”, але на етапі роботи розгінного блоку, який з навколоземної орбіти повинен був вивести станцію на міжпланетну траєкторію польоту, стався збій і двигун вимкнувся. Космічна станція разом з розгінним блоком залишилася на витягнутій орбіті, обертаючись навколо Землі. Щоб не повідомляти про невдачу, замість назви “Венера-9” апарат отримав назву “Космос-482”. У свою чергу “Венера-8” здійснила посадку на поверхню планети і вперше в світі передала наукову інформацію про її поверхню.

“Станція “Космос-482″ повернеться до нас в найближчі 4-7 років”, – упевнений Шубін.

За його словами, після запуску космічна станція разом з розгінним блоком залишилася на орбіті з параметрами 220 км на 9800 км, а за минулі півстоліття втратила близько 7400 км, знизивши апогей (найвищу точку орбіти) до 2400 км.

Він додав, що поки не зрозуміло, де може приземлитися спускний апарат, але це станеться між 52 градусами північної і 52 градусами південної широти.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com