На Житомирщині “авторитети” вимагали від військового 190 тисяч грн: хотіли вбити його вагітну дружину (фото)

17.08.2023, 14:02
145250

У Житомирській області затримали організовану злочинну групу, яка вимагала від військового 190 тисяч грн. Вони погрожували спочатку травмувати, а потім вбити його вагітну дружину.

Читайте також: Син Кадирова побив уродженця України, якому закидають спалення Корану

Про це повідомляє Нацполіція України.

За даними слідства, організовану злочинну групу створили два “кримінальні авторитети”. До банди вони залучили осіб з кримінальним минулим. Злочинці вимагали від військового віддати їм 190 тисяч грн. Якщо він не погодиться – злочинці заявили, що спочатку травмують, а потім вб’ють його вагітну дружину.

“Для знешкодження діяльності угруповання та затримання його учасників правоохоронці провели спецоперацію. В результаті затримали 8 осіб – лідерів та активних учасників організованої злочинної групи – під час передачі їм чергового “траншу”, – йдеться у повідомленні.

У підозрюваних під час обшуків вилучили 100 тисяч гривень, 6000 євро, зброю, наркотики, телефони та інші важливі докази.

Як встановило слідство, військовий не єдиний потерпілий від рук зловмисників. Банда вимагала гроші і від інших жителів регіону. Для цього підозрювані навіть облаштували катівні в Коростишеві.

Нападникам інкримінують: 

ч. 4 ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження),

ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами),

ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту),

ч. 3 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб).

Учасників злочинною групи затримали, суд має обрати їм запобіжний захід.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com