На Житомирщині чиновник відключив вулицю від газопостачання, вимагаючи хабар

26.09.2019, 18:50
43997

У Новограді-Волинському посадовець районної філії “Житомиргазу” відключив на два дні від газопостачання вулицю, вимагаючи хабар.

Читайте також: В Одесі чоловік силою утримував двох жінок і вимагав за їх звільнення гроші

Про це повідомили у прес-групі Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Згідно з повідомленням, співробітники СБУ викрили головного інженера Новоград-Волинського відділення АТ “Житомиргаз”, який вимагав хабар від місцевого жителя та незаконно відключив від постачання вулицю у місті.

“Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші від місцевого жителя, який випадково пошкодив трубу газопроводу під час проведення земельних робіт на своїй ділянці. Попри те, що наявність цієї мережі не була відображена у земельній документації на ділянку та жодних попереджувальних знаків газівниками встановлено не було, головний інженер оцінив закриття питання у 12 тисяч гривень до власної кишені”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що для залякування він на два дні протиправно відключив від газопостачання всю вулицю і погрожував виставити офіційний рахунок за пошкодження газової мережі щонайменше на 40 тисяч гривень. Правоохоронці затримали посадовця сьогодні вдень на робочому місці під час отримання всієї суми неправомірної вигоди. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Наразі газопостачання жителям вулиці відновили.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com