На Житомирщині госпіталізували 22 людини з підозрою на коронавірус

13.03.2020, 10:50
66321

У Житомирській області ізолювали 22 людей. Усі вони контактували з літньою жінкою з тутешнього Радомишля, в якої виявили коронавірус.

Читайте також: В Україні спалахнула ще одна небезпечна інфекція

Як розповів голова Радомишльської райдержадміністрації Віктор Пулковський у коментарі “Громадському”люди погодились на самоізоляцію добровільно.

“Те коло людей, які безпосередньо контактували, – ці люди є ізольованими та перебувають під наглядом лікарів удома“, – зазначив він.

Зауважимо, що ще двоє людей, які контактували з хворою, є жителями Києва. Тому їх ізолювали в столиці. Також із ними провели бесіду та їхні контакти зараз опрацьовують.

Пулковський додав, що наразі стан людей у Радомишлі – спокійний, паніки тут немає.

Раніше медики заявляли про шістьох людей, які конактували з зараженою жінкою. Це її близькі родичі. Вони перебувають вдома на обсервації, бо наразі у них немає симптомів коронавірусу. Мовилося про двох жителів Радомишля та двох киян.

Що відомо про інфіковану коронавірусом жінку з Радомишля

У 70-річної жінки виявили коронавірус 12 березня. Заразилася вона у Польщі. Коли повернулася до України, то одразу до лікарів не звернулася та не самоізолювалася. Більше того, є інформація, що дорогою додому хвора гостювала у родичів у Львові, приймала гостей у себе вдома в Радомишлі та ходила до церкви.

Важливо! Наразі вона перебуває у лікарні та є ізольваною. Лікарі у неї виявили ускладнення – запалення легенів. Проводять необхідне симпоматичне лікування. Стан жінки – середньої тяжкості та вона перебуває в інфекційному відділені.

Через ситуацію, що склалася у Радомишлі можуть запровадити надзвичайний стан. Відповідне рішення може ухвалити Житомирська ОДА вранці 13 березня.

Надзвичайний стан передбачає, зокрема, закриття розважальних закладів і місць, де одночасно може перебувати велика кількість людей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com