На Житомирщині священник церкви МП закликав підтримати окупантів, які “визволяють від нацистів”

19.04.2022, 10:00
117782

У Новоград-Волинському районі Житомирської області священника одного з храмів закликав підтримати у війні військовослужбовців Російської Федерації.

Читайте також: Путін вирішив, що битва на Сході України буде фінальною фазою – бригадний генерал США

Про це повідомили у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури

Зазначається, що священник публічного заперечував здійснення збройної агресії проти України, закликав до підтримки рішень та дій держави-агресорки Росії.

Установлено, що 64-річний настоятель церкви Московського патріархату у березні під час спілкування на вулиці з місцевими жителями, давав їм настанови щодо того, як треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії на територію України.

Священнослужитель намагався переконати громаду у тому, що влада Російської Федерації прислала своє військо, аби визволити українців від нацистів та бандерівців, а також захистити російськомовне населення “братського народу”.

“Батюшка”-колаборант стверджував, що вбивають мирних жителів та руйнують їхні домівки і все довкола не російські війська, а українські Збройні сили”, – йдеться у повідомленні.

Прихожани поскаржилися на священника до правоохоронних органів. Там кваліфікували дії священнослужителя як колабораційну діяльність.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com