НАБУ і САП взялися за голову АМКУ після розслідування “Схем” про майно його родини на 70 мільйонів

26.03.2024, 13:03
156343

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та НАБУ після розслідування “Схем”  розпочали кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями “незаконне збагачення” та “декларування недостовірної інформації”.

Читайте також: В Україні знову запровадили графіки відключення світла: де і наскільки

Про це повідомляє “Радіо Свобода”, яка отримала від САП відповідь на запит.

Зазначається, що кримінальне провадження розпочали 22 березня – наступного дня після виходу матеріалу “Схем” (“Радіо Свобода”), в якому розслідувачі виявили, що родина Кириленка у період 2020-2023 років придбала нерухомість і автівки загальною ринковою вартістю понад 70 мільйонів гривень.

Йдеться про великий маєток та дві земельні ділянки під Києвом, 200 квадратних метрів офісної нерухомості в столиці, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва та четверо апартаментів з паркомісцями в Ужгороді, оформлені на батьків та бабусю дружини.

Журналісти з’ясували, що ніхто з родичів Кириленка не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило б, щоб придбати все це коштовне майно. При цьому, посадовець не вказував в декларації нерухомість та авто, якими користується його родина, додають “Схеми”.

“Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективами Національного антикорупційного бюро України за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістському розслідуванні програми розслідувань “Схеми” до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.03.2024 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-2 та ст. 368-5 КК України”, – йдеться у відповіді САП на запит.

Досудове розслідування здійснюють детективи НАБУ.

При цьому мінімальна санкція ст. 366-2 ККУ “декларування недостовірної інформації” передбачає штраф, максимальна – позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Покарання за ст. 368-5 Кримінального кодексу “незаконне збагачення” передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com