НАБУ оголосило в розшук Гладковського-молодшого

22.04.2021, 18:00
96323

Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук Ігоря Гладковського.

Читайте також: “Чучундра, куди ти лізеш?”: Ігор Гладковський випустив новий ролик (відео)

Про це повідомила пресслужба НАБУ на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що детективи бюро ухвалили рішення напередодні, 22 квітня. Ігор Гладковський тричі не з’явився до САП – 15, 20 та 21 квітня, аби отримати копії обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування. До слова, про підозру йому було повідомлено торік у грудні.

“Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого у корупційній схемі завершене, переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У грудні 2020 року підозрюваному відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду”, – йдеться у повідомленні.

Гладковський-молодший фігурує у справі “Оптимумспецдеталь”. Йдеться про корупційні схеми, зокрема про преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами “Укроборонпрому” у 2015-2017 роках. За домовленостями, за це підозрюваний Гладковський отримував 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди.

Нагадаємо, 17 жовтня фігурант резонансного розслідування про корупцію в “Укроборонпромі” та колишній член ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, втім його не пропустили. Згодом Гладковський вирушив до ресторану біля Бориспільської траси, де його затримало НАБУ. Там підтвердили затримання експершого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК України).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com