Набув чинності закон про щорічну індексацію аліментів

25.09.2020, 12:11
85039

В Україні будуть щорічно проводити індексацію розміру аліментів. Відповідний закон у п’ятницю, 25 вересня, набув чинності.

Читайте також: З жовтня магазини не прийматимуть купюри старого зразка: що робити покупцям

Про це повідомляє РБК-Україна.

Документ вчора опублікували у виданні “Голос України” і він набрав чинності на наступний день після оприлюднення.

Акт вніс зміни до статті 71 закону “Про виконавче провадження”. На виконавця поклали обов’язок щорічно проводити індексацію розміру аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі.

Індексація розміру аліментів, визначеного у твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачене у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину, виконавцем в установленому урядом порядку. Індексацію проводитимуть щорічно, починаючи з другого року після визначення розміру аліментів.

“У разі самостійного направлення стягувачем виконавчого документа безпосередньо підприємству, установі, організації, фізичній особі – підприємцю або фізичній особі… індексація розміру аліментів, визначеного в твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачене у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину”, – говорить закон.

Виконавець зобов’язаний обчислювати розмір заборгованості зі сплати аліментів щомісяця, а також проводити індексацію розміру аліментів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com