Нафтові “пірати”: іранські військові захопили два танкери з нафтою, що належать Греції

28.05.2022, 14:31
120662

У п’ятницю, 27 травня, іранські війська захопили два грецькі танкери в Перській затоці. Попередньо Тегеран заявив, що застосує “каральні заходи” проти Греції, біля берегів якої затримали судно з російським екіпажем та конфіскували нафту через санкції ЄС.

Читайте також: У “Нафтогазі” розповіли, що буде з цінами на газ і тепло для українців

Про це повідомляє Reuters, цитуючи іранське державне інформаційне агентство IRNA.

“ВМС Гвардії революції сьогодні захопили два грецькі танкери за порушення у водах Перської затоки”, – йдеться в заяві, в якій не уточнюють змісту порушень.

У Міністерстві закордонних справ Греції повідомили, що вертоліт ВМС Ірану приземлився на судно під грецьким прапором Delta Poseidon, яке перебувало в міжнародних водах, за 22 морські милі від берега Ірану, і взяв у заручники екіпаж, серед яких були двоє громадян Греції.

Також у повідомленні сказано, що такий же інцидент стався на іншому неназваному судні під грецьким прапором поблизу Ірану. У грецькому МЗС наголошують, що такі дії порушили міжнародне право. Греція уже повідомила про цей інцидент своїм союзникам, а також поскаржилася на “піратство” послу Ірану в Афінах.

Минулого місяця влада Греції арештувала судно “Пегас” під прапором Ірану з 19 російськими членами екіпажу поблизу узбережжя південного острова Евія через санкції Європейського Союзу. Пізніше Сполучені Штати конфіскували іранський нафтовий вантаж, який зберігався на борту.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com