“Найближчим часом немає шансів”: Кулеба про відкриття кордонів ЄС для українців

13.07.2020, 13:11
78204

Завтра, 14 липня, Євросоюз перегляне так званий “зелений” список країн, громадянам яких дозволений вільний в’їзд до країн ЄС. На сьогодні немає шансів потрапити до цього списку під час найближчого перегляду, так як Україна не відповідає критеріям ЄС щодо захворюваності на коронавірус.

Читайте також: Хорватія змінила правила в’їзду для українців: деталі

Про це в інтерв’ю “Сьогодні” розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, в України немає шансів потрапити до цього списку із 14 липня, оскільки ситуація з коронавірусом у країні “м’яко кажучи, значно гірша, ніж потрібно”.

“У найближчий перегляд шансів немає. Тому що, як я вже згадав, наші цифри зараз, м’яко кажучи, значно гірші, ніж це потрібно. Але ми в МЗС зробили все, щоб допомогти МОЗ налагодити діалог з ЄС, увійти у внутрішні процедури і механізми взаємодії з ЄС, щоб українська сторона мала можливість надавати максимально динамічно повну інформацію не тільки про цифри, а й про ті заходи, які ми вживаємо в Україні для боротьби з коронавірусом. А це теж дуже важливий критерій. Утім, будьмо відвертими і чесними, поки ми не відповідаємо базовому критерію, а це – кількість хворих на 100 тис. в Україні має дорівнювати або бути меншою, ніж середня кількість хворих на 100 тис. по ЄС”, – зазначив Кулеба.

Зауважмо, для включення до цього списку кількість хворих на коронавірус на 100 тис. в Україні має дорівнювати або бути меншою, ніж 16 хворих на 100 тисяч. Водночас на сьогодні в самому ЄС середній показник 16,3, в Україні – 62,4.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com