“Найгірша зима в історії”: Німеччина розгорнула в Україні ще одну систему Patriot

24.11.2023, 16:32
150309

В Німеччині схвильовані тим, що прийдешня зима може стати для України дуже складною. Пов’язано це з атаками Росії по енергетичній інфраструктурі. Через це Німеччина розгорне в нашій державі ще одну систему Patriot.

Читайте також: Послуга коштувала 3 тисячі доларів: в Одесі затримали “бізнесмена”, який допомагав ухилянтам тікати за кордон

Про це в інтерв’ю “Укрінформу” повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єґер.

Так, в Німеччині занепокоєні тим, що Росія можу взимку обстрілювати енергетичну систему нашої держави. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готується до “найгіршої зими в історії”.

“Ситуація взимку зараз може стати дуже складною. Українська сторона зробила все можливе, щоб підготуватися до цієї ситуації, і ми допомогли з підготовкою…. Наразі на місцях розташовані вже чотири доставлені з Німеччини системи IRIS-T. Під час свого візиту міністр анонсував, що найближчими роками ми поставимо додаткові системи… На додаток до згаданих систем IRIS-T, взимку тут буде розгорнута ще одна система Patriot з Німеччини”, – зазначив Мартін Єґер.

Крім того, Німеччина виділила кошти, щоб допомогти підготувати українську енергетичну інфраструктуру до зими.

“Ми поставили багато генераторів і надали іншу підтримку. Таким чином нам вдалося суттєво вплинути на ситуацію. За обидва роки ми сплатили до Фонду енергетичної підтримки загалом 200 млн євро, і є таким чином найбільшим платником. Загалом сума підтримки минулої зими, включно з генераторами, становить 260 мільйонів євро, а на цей рік, на цю зиму наша підтримка сягне близько 300 мільйонів євро”, – наголосив посол Німеччини в Україн.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com