Найвіддаленішу спецдільницю для виборів облаштували в Антарктиді

19.03.2019, 14:09
17042

На станції “Академік Вернадський” в Антарктиді облаштували найвіддаленішу від Києва спецдільницю для голосування на виборах Президента.

Читайте також: Квитки на концерт замість навчання: на Луганщині студентів “оригінально” купили на вибори

Про це повідомляє hromadske.ua.

Дільниця розташована за 15 тис. км від столиці України.

На спецдільниці голосуватимуть 34 людини: 11 учасників постійної експедиції (“зимівники”, котрі перебувають на станції цілий рік) і 23 науковці сезонної експедиції.

Полярники голосуватимуть не на “живих” бюлетенях, а на їхніх копіях, які надішле Центральна виборча комісія. Кабінку для голосування встановлять у найбільшому приміщенні станції — їдальні. Підраховувати голоси будуть у присутності всіх експедиторів. Також із присутніх на станції сформували виборчу комісію, до якої увійшли четверо людей. Через погодні умови передати протокол комісії та самі бюлетені можуть лише за місяць або навіть за рік після голосування, тому до ЦВК у Києві надсилають їхні скан-копії.

“Якщо громадянину не байдуже, що стане з його голосом, він і за 15 тис. км від дому, посеред снігів та айсбергів, знайде можливість проголосувати”, — зазначив очільник Національного антарктичного наукового центу Євген Дикий.

Ескпедитори голосують на станції “Академік Вернадський” з 1998 року. Вони можуть обирати Президента, парламент (за списками партій), утім не голосують за кандидатів на мажоритарних округах і не беруть участі у місцевих виборах.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com