Найвищий рівень реагування через вірус оголосили у 25 провінціях Китаю

25.01.2020, 20:45
60971

Станом на суботу, 25 січня, в Китаї оголошено найвищий рівень реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані зі здоров’ям населення, вже у 25 провінціях, містах центрального підпорядкування і спеціальних адміністративних районах Китаю, повідомляє РИА Новости.

Читайте також: Китайці “змели” сотні мільйонів масок через смертельний вірус

Відзначається, що загальна чисельність населення на цих територіях перевищує 1,2 мільярда осіб.

Влада міст і провінцій протягом доби одна за одною випускали оголошення, що прийнято “рішення ввести” I “(найвищий, – ред.) рівень реагування на серйозні надзвичайні ситуації в області громадського здоров’я”.

Зазначено, що такий рівень реагування оголошується в разі особливо великих надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі здоров’ям населення. Він передбачає, що місцевий уряд реагує на них згідно із планом Держради КНР і централізованого штабу.

Так, провінція Хубей, де знаходиться вогнище вірусу – місто Ухань, – першою оголосила найвищий рівень реагування. Потім про аналогічну міру оголосили міста центрального підпорядкування Пекін, Шанхай, Чунцин і Тяньцзінь.

Зокрема, станом на суботу до них приєдналися провінції Гуандун, Хенань, Хунань, Чжецзян, Аньхой, Цзянсі, Сичуань, Шаньдун, Юньнань, Гуйчжоу, Фуцзянь, Цзянсу, Хайнань, Хейлунцзян, Хебей, Ганьсу, Ляонін, Шаньсі, Синьцзян-Уйгурський автономний район, Гуансі-Чжуанський автономний район.

Пізніше стало відомо, що найвищий рівень реагування ввели в Гонконзі. Там підтвердили вже п’ять випадків зараження, всі хворі бували в Ухані.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com