Накопичувальну пенсію в Україні можуть запровадити з 1 січня, – Шмигаль

25.05.2020, 22:48
73513

Прем’єр−міністр України Денис Шмигаль заявив, що накопичувальну пенсію в Україні можуть запровадити з 1 січня 2021 року. Про це він розповів в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Пенсіонерам старше 75 років будуть доплачувати щомісяця, – Мінсоцполітики

За словами очільника уряду, введення накопичувальної пенсії неминуче для України з причини демографічної ситуації, оскільки сьогодні мало дітей і багато людей продуктивного віку. Вже через 15 років може вийти, що на одного працюючого припадатимуть два пенсіонери.

Також Шмигаль назвав накопичувальну систему єдиним шляхом для майбутніх пенсіонерів отримувати гідну пенсію, а для бізнесу − зберегти адекватне навантаження.

“Ми зараз готуємо законопроєкти. Не хочу здатися занадто оптимістом, але до 1 січня 2021 це (накопичувальна пенсія, – ред.) цілком реально запровадити”, − підкреслив прем’єр.

Читайте також: У МОН пояснили, як перевести на контракти вчителів–пенсіонерів

Він також уточнив, що по одному з варіантів на накопичувальні пенсії будуть йти 2% від нинішнього ЄСВ і 2% від податку на доходи фізичних осіб.

“Ці 4% дозволяють в сьогоднішніх цінах при виході на пенсію отримати 1 млн гривень”, − зазначив Шмигаль.

Всього планується три варіанти − одноразова виплата всієї суми накопиченої пенсії, розстрочка виплат на 5-10 років або довічне утримання з фіксованою сумою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com