“Нам зараз взагалі нічого не платять з березня”, – член наглядової ради УЗ Лещенко

9.07.2020, 13:33
77826

З березня 2020 року наглядова рада “Укрзалізниці” не отримує зарплату, при цьому члени наглядової ради не є співробітниками компанії, а надають послуги суто за договором з акціонером, в рамках якого передбачені фіксовані виплати.

Читайте також: У Кабміні повідомили про підвищення мінімалки через два місяці

Як інформує Обозреватель, про це повідомив Сергій Лещенко, який входить до її складу, агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, наглядова рада проводить засідання в онлайні по кілька разів на тиждень, тоді як попередній склад збирався раз на 1,5-2 місяці.

Він зазначив, що члени наглядової ради не є співробітниками компанії, вони надають послуги за договором з акціонером, в рамках якого передбачені фіксовані виплати.

“Зараз ці виплати скорочено – як і у всіх компаніях держсектору. Не знаю, як в інших держкомпаніях, але в “УЗ” члени наглядової ради вже три місяці не отримують жодної винагороди. Нам зараз взагалі нічого не платять з березня”, – сказав Лещенко.

При цьому, за його словами, офіційно скорочення виплат ніяк не оформлене.

“Наскільки мені відомо, в даному випадку кожна компанія знаходить свою форму домовленості з цього питання. Десь досить письмово повідомити про те, що погоджуєшся на скорочення виплат. Але у нас повинно бути підписано офіційну додаткову угоду, проте вже третій місяць її не підписано не з нашої вини”, – заявив Лещенко.

Читайте також: Стало відомо, яке відношення має Смолій до продажу майна ліквідованих банків (відео)

За його словами, він особисто готовий працювати на умовах скороченої зарплати, проте членам наглядової ради компаній дозволяється поєднувати роботу з іншою діяльністю.

Як повідомлялося, раніше Кабінет міністрів обмежив розмір заробітної плати керівників виконавчих органів і членів наглядових рад державних компаній до 47 тис. грн на місяць.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com