Нардеп Нестор Шуфрич отримав підозру у держзраді

15.09.2023, 16:00
146789

Народний депутат від забороненої в Україні партії “Опозиційна платформа – За життя” Нестор Шуфрич отримав підозру у державній зраді. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

Читайте також: ЗСУ витіснили окупантів з кількох позицій і просунулись біля Бахмута – ISW

Про це повідомили у пресслужбах СБУ та Офісу генпрокурора.

Зазначається, що СБУ спільно з ДБР та Офісом генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича.

“Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого – координація російської агентури в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Одним із основних завдань Шуфрича, повідомляють в СБУ, була підривна діяльність в інформаційній сфері. Депутат систематично поширював наративи Кремля про те, що “українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито “один народ”.

“Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві”, – наголошують в Службі безпеки.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків. Досудове розслідування у цій справі триває.

СБУ наголошує, що Володимир Сівкович втік до Москви ще 2014-го, де творив “кротоферму” для підривної діяльності проти України. Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто Голова Служби безпеки Василь Малюк.

Тим часом в Офісі Генпрокурора повідомляють, що правоохоронці провели обшуки за місцями проживання підозрюваного та у його близького оточення, вилучено заборонену радянську символіку. Зазначається, що у своїх виступах депутат від “ОПЗЖ” проводив підривну діяльність проти України, а також розповсюджував інформацію, “спрямовану на вираження осуду, применшення авторитету та дискредитацію інститутів української влади”.

“Підозрюваний підтримував ідеї проросійської спрямованості подальшого розвитку України. Він виходив з геополітичних інтересів РФ, які передбачають перебування України у сфері її впливу. Нардеп, знаючи про окупацію державою-агресором частини території України, продовжував здійснювати підривну діяльності проти нашої держави”, – наголошують в ОГ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com