Нардеп просив 2 премії та підвищення зарплати для свого помічника, який є сином соратника Зеленського

25.09.2020, 18:20
85074

Заступник голови фракції ″Слуга народу″ Юрій Кісєль просив підняти зарплату у чотири рази та дати 2 премії в перші три місяці роботи, своєму помічникові  – сину першого помічника президента Микиті Шефіру.  Загалом – це 40 тисяч гривень. Про це йдеться у розслідуванні програми ″Схеми″ (проєкт Радіо Свобода та телеканалу UA:Перший) – ″Сімейні цінності ″слуг народу″.

Читайте також: “Слуга народу” прийшов до Ради з годинником Rolex за $17 тисяч

Відповідно до отриманих документів з Верховної Ради, заступник голови фракції ″Слуга народу″ Юрій Кісєль у вересні 2019 року звернувся до Апарату парламенту з поданням встановити зарплату Микиті Шефіру, який є його помічником за трудовим договором на постійній основі, на рівні 6 тисячі гривень.

Потім Кісєль звернувся з проханням підвищити Шефіру зарплату з 1 листопада 2019-го – до 24 тисяч гривень. Тоді ж депутат попросив також виплатити помічнику премію – у розмірі 20 тисяч гривень. І через місяць – повторив прохання щодо премії на ту ж суму.

″Таким чином, виходить, що син головного помічника президента Володимира Зеленського за перші три місяці роботи міг отримати з держбюджету дві премії та чотирикратне підвищення зарплати″, – йдеться у матеріалі.

″Схеми″ звернулись за коментарем до заступника голови фракції.

У відповідь Юрій Кісєль зазначив: ″Статтею 34 Закону України ″Про статус народного депутата України″ передбачено, що народний депутат самостійно визначає кількість помічників-консультантів, які працюють за строковим трудовим договором на постійній основі, за сумісництвом і на громадських засадах у межах загального фонду, який встановлюється йому для оплати праці помічників-консультантів Постановою Верховної Ради України; здійснює їх підбір, розподіляє обов’язки між ними та здійснює особисто розподіл місячного фонду заробітної плати помічників-консультантів″.

Юрій Кісєль – народний депутат з Кривого Рогу. У липні цього року його родина придбала майно президента: Володимир Зеленський продав дружині Кісєля земельну ділянку та нерухомість в Іванковичах на Київщині.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com