Нардеп розповів, як діятиме новий закон про перевезення дітей у автокріслах та на які штрафи чекати

29.10.2019, 19:13
49512

Позафракційний народний депутат, автор закону про запровадження штрафів за перевезення дітей в автомобілі без дитячого автокрісла Дмитро Шпенов зазначає, що цей закон стосуватиметься й таксі.

Читайте також: У нардепа за п’яне водіння відібрали права

Про це він сказав у коментарі УНІАН, відповідаючи на запитання, чи поширюється закон на громадський транспорт, зокрема, маршрутки.

“Він однозначно поширюється на таксі. І в таксі тепер повинні бути передбачені, як це загальноприйнята практика в усій Європі, – є там автомобільні крісла, в багажнику лежать дитячі крісла”, – сказав Шпенов.

Він зазначив, що коли готував законопроект, розумів, що сума штрафу в 510 грн для деяких сімей є дуже великою сумою. “Плюс, мінімальне крісло коштує від 300 гривень – це теж пристойна сума для сьогоднішньої, по суті, бідної країни. Але це вимушений захід, тому що є чітка статистика, яка свідчить про те, що на 52% смертність дітей залежить саме від того, в кріслі вони чи ні”, – пояснив парламентарій.

Щодо маршруток Шпенов висловив думку, що громадського транспорту закон стосуватися не повинен. Він уточнив, що є “спеціальний закон про перевезення пасажирів у маршрутках і автобусах”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com