Нардепи підтримали зниження плану доходу держбюджету-2020 на 20 млрд

31.10.2019, 19:54
49863

Верховна Рада ухвалила закон про зміни до державного бюджету України на 2019 рік щодо зниження плану доходів на 20 млрд грн.

Читайте також:Стало відомо, скільки Зеленський віддав із бюджету за відпочинок прем’єра Ізраїлю в Києві (фото)

За ухвалення відповідного законопроекту №2283 у другому читанні і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету проголосував 291 депутат за необхідного мінімуму у 226 голосів, пише УНІАН. Згідно з пояснювальною запискою до проекту, зниження плану доходів через відставання по надходженнях ПДВ на імпортні товари і ввізного мита в результаті надпланового зміцнення гривні буде компенсовано скороченням витрат на обслуговування держборгу.

Також закон передбачає підвищення фінансування авіаційної безпеки, вугільних шахт, нацбезпеки і оборони, фонду ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, соцзахисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи, реабілітації осіб з інвалідністю, будівництва доступного житла, кредитів переселенцям і учасникам АТО або ООС на придбання житла. Під час обговорення законопроекту представник профільного парламентського комітету Леся Забуранна повідомила, що комітет в ході підготовки проекту до другого читання отримав 62 поправки, 20 з яких пропонує врахувати.

“Комітет з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону 2283 у другому читанні і в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній в порівняльній таблиці, а також з урахуванням пропозицій щодо зміни бюджетних показників”, – процитувала вона рішення комітету.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com