Народний депутат від Волині просить вірян не йти до Церкви і провести Великдень вдома

16.04.2020, 12:33
69753

Народний депутат від Волині, засновник Фонду “Тільки разом” Ігор Палиця відзначатиме Великдень у сімейному колі, дотримуючись карантинних вимог, й закликає до цього усіх.

Читайте також: Голова Волинської ОДА отримав через московських священиків допомогу від ексрегіонала Новинського

Із таким проханням він звернувся до волинян 14 квітня під час прямого ефіру на телеканалі “Аверс”, повідомляє інформагенство “Волинські новини”.

“На превеликий жаль, я не зможу це свято святкувати з батьками у Луцьку. Від початку карантину я з ними не зустрічаюся – боюся. Я спілкуюся з багатьма людьми і в Луцьку, і в Києві. Тому в будь-який момент можу стати носієм коронавірусу. Не хочу наражати на небезпеку своїх батьків, – пояснює депутат. – Я буду зі своєю сім’єю, але без батьків, на жаль”.

Разом з тим, Ігор Палиця наголошує, що Великдень – справді велике свято, тому багатьом українцям буде морально складно не піти на службу до церкви, багатьом не вистачатиме повноцінного святкування з родинами та друзями. Проте нинішні обмеження, вважає він, просто необхідні, аби вберегтися від підступної недуги.
Більше того, Ігор Палиця переконаний, що такі випробування, які нині переживає увесь світ, недаремні.

Читайте також: У Сарнах голова райадміністрації захворів на коронавірус

“Десь є в цьому і Боже послання на нашу Землю. Для того, щоб ми одумалися, зупинилися, зрозуміли, що ми робимо. Зрозуміли, чи потрібно нам стільки речей, стільки машин, стільки грошей – залишати, тримати в кишенях. Чи потрібно нам так відноситися до сім’ї, коли робота на першому місці, а сім’я потім, коли буде час. Чи потрібно так забруднювати планету. От зараз ми все це з вами переоцінюємо. Коронавірус змусив нас задуматися над усіма цими речами, переосмислити все”, – наголосив він.

“На першому місці – сім’я, друзі, здоров’я. Ніякого накопичення. А якщо є зайві гроші, то краще їх витратити на допомогу медикам, тим, хто потребує”, – додав нардеп.

“Хочу до вас звернутися і попросити: не треба на ці свята йти в церкву. Давайте втримаємося. Не треба на ці свята намагатися десь зустрітися з друзями. Давайте все ж таки побережемося, перечекаємо і вже, дай Бог, в травні повернемося до звичного життя”, – звернувся до українців політик.

Читайте також: На Івано-Франківщині від коронавірусу помер сільський голова

Окрім того, Ігор Палиця висловив думку, що карантин в державі слід продовжити до 10 або навіть 15 травня. По-перше, цього вимагає здоровий глузд і динаміка захворюваності на COVID-19. По-друге, чимало людей повернулися з-за кордону на пасхальні свята, чимало заробітчан поки точно лишатимуться вдома у зв’язку з пандемією. Тому, переконаний нардеп, карантинні заборони вкрай необхідні, аби мінімізувати контакти людей, зокрема й на травневі свята.
До слова, Ігор Палиця також повідомив, що він щоденно моніторить ситуацію стосовно захворюваності на Волині, а саме те, скільки людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу, ГРВІ, пневмоній.

“На сьогоднішній день по місту Луцьку зменшується кількість пневмоній. І це хороша тенденція. По області трошки в районах є ріст, але також нічого страшного. Я сподіваюся, що ми вчасно ввели карантинні міри, тому все має бути спокійно”, – резюмував нардеп.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com