“Народний мер” окупованої Горлівки виявився українським розвідником (відео)

24.11.2019, 22:48
53892

Едуард Матюха колишній “народний мер” Горлівки на Донеччині повернувся на підконтрольну Україні територію, бо є українським розвідником і працював 5 років серед бойовиків. Про це йдеться у сюжеті “ТСН.тиждень”, цю інформацію в ефірі підтвердив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скибицький.

Читайте також: Бойовики з мінометів обстріляли Водяне

Повідомляється, що Матюха нетривалий час був “народним мером” Горлівки, але пішов з цієї посади через суперечки бойовиків.

Розвідник каже, що це й було його завдання − посварити їх. Згодом він став першим секретарем міського комітету “Компартії” так званої “ДНР”. І почав заводити контакти з московськими комуністами − Геннадієм Зюгановим і його партією.

Український розвідник з’ясував справжню роль КПРФ у відбудові нової російської імперії. Саме зюганівська партія стала для Кремля платформою для всіх проросійських анклавів у інших країнах. Абхазія, Придністров’я, Північна Осетія, фейкові “ДНР” та “ЛНР” − усі вони координуються Кремлем через комуністів. Призначена відповідальна особа − депутат Держдуми Російської Федерації Тайсан Казбек Кучуковіч.

Матюха розповів, що збирав інформацію про злочини Росії та заводив контакти з російськими комуністами.

Український розвідник зокрема дізнався, що з цим депутатом та іншими комуністами формуються російські “гуманітарні конвої”, в які включають автомобілі із готівкою для самоназваних республік Донбасу.

Загалом Матюха збирав свідчення про участь Росії та Кремля у війні на Донбасі. Він стверджує, що Москва має план “Б” щодо Донбасу − проведення референдуму про включення “ДНР” і “ЛНР” до складу Росії, якщо Україна не піде на політичні поступки.

В Міноборони наголошують, що завдяки Едуарду володіють інформацією про плани розширення російської збройної агресії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com