Наслідки коронавірусу можуть проявитися через кілька років

12.10.2020, 17:49
86434

Наслідки коронавірусу можуть проявитися у перехворілих через кілька років і проблеми зі здоров’ям можуть з’явитися не відразу. COVID-19 може спровокувати загострення інших хвороб і запустити складні процеси в організмі.

Читайте також: У МОЗ закликають не поспішати призначати антибіотики хворим на коронавірус

Як розповів головний лікар медичного центру “Біокурс” Тарас Жиравецький в інтерв’ю для видання OBOZREVATEL, якщо у людини були хронічні захворювання до коронавірусу, то після хвороби вони можуть перейти в гіршу стадію.

“В цілому коронавірус запускає системне запалення, виснажує організм і дає збій, який вискакує пізніше. У кого була початкова ниркова недостатність – вона перейде в гіршу, хто мав проблеми з печінкою – вони погіршаться, з гіпертонією – збільшиться ризик інсульту. Коронавірус збільшує ризики у всьому”, – заявив лікар.

Він зазначив, що проблеми зі здоров’ям після перенесеного коронавірусу можуть з’явитися не відразу, а навіть через 5-10 років. І в першу чергу, це можуть бути проблеми з серцем.

“В одного пацієнта, 50 років, коронавірус створив коронарит (запалення стінок коронарних артерій серця). Зробили стентування однієї артерії та замінили клапан. Хоча він сам лікар, веде здоровий спосіб життя і досить добре харчується”, – пояснив Жиравецький.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com