Настав високосний рік: чого не можна робити й чого боятися

1.01.2020, 11:19
58354

2020-й буде високосним, що, як правило, асоціюється у людей з бідами і катастрофами. За східним же календарем 2020 році – рік Білого Сталевого пацюка, які сприяють різним починанням. Ось і спробуй розберися, починати щось або згортати навіть те, що вже є, пише “Обозреватель”.

Читайте також: Привітання президента Зеленського з Новим 2020 роком

Високосний рік – що це

По науці високосний рік відрізняється від звичайного, тим, що довше на добу, тобто 2020 триватиме 366 днів. Аномалія пояснюється тим, що повний оборот навколо сонця наша планета робить за 365 днів з “хвостиком”. За 4 роки “хвостик” збільшується і утворюється один зайвий день, який додають до лютого.

Тому в 2020 р лютий буде складатися з 29 днів. Здавалося б, ну і що? З точки зору науки, цим все і вичерпується, але тут втручаються забобони.

Чому вважається, що високосний рік несе біди?

Історія високосного року сягає корінням у сиву давнину. Легенда свідчить, що колись Касьян зрадив Бога, за що останній наклав на нього покарання, три роки бідолаху били по голові важким, тупим предметом, а на четвертий опускали з Небес на Землю.

За іншим переказом, святий Касьян поставлений охороняти ворота Пекла, але раз в 4 роки, 29 лютого, він бере відпустку і відправляється відпочити на Землю.

Виходить, що 29 лютого Касьяну добре, а всім погано. Ну відповідно і весь рік буде екстремальним.

Чого слід побоюватися в високосному році?

Виходячи з принципу: “Береженого бог береже” в наступному році не рекомендується:

  1. Починати серйозні проекти. Це стосується покупки і продажу нерухомості, укладання контрактів, переїздів на нове місце проживання тощо. Загалом, сидіть весь рік як миша під віником, уникаючи прийняття кардинальних рішень.
  2. В особистому житті та ж картина: не одружуйтесь (не виходьте заміж), не розлучайтеся. Розлучення може виявитися поспішним, а шлюб не довготривалим.
  3. Якщо плануєте завести дитину, відкладіть ідею на рік. Вважається, що дитина, народжена в високосний рік, буде нещасливою.
  4. Уникайте тривалих переїздів (перельотів). Пам’ятайте, що у високосному році катастроф (аварій) в рази більше.
  5. І порада для любителів “тихого полювання”, грибників і інших збирачів, вважається, що у високосному році в дарах природи зосереджується максимальна кількість негативної енергії.

А ще високосний рік – це ідеальний випадок, щоб позбутися від усіляких забобонів. Проживіть цей рік гідно, ні від кого не ховаючись і переконайтеся, що 2020 рік був нічим не гірший за попередні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com