НБУ бере електронні гроші під контроль: як відреагує ринок

7.11.2020, 10:53
88470

Національний банк України осучаснив регулювання ринку електронних грошей та гармонізував його із законодавством України та Європейського Союзу в сфері здійснення фінансового моніторингу.

Читайте також: Зеленський очікує на появу “економічної Конституції”

Та це, на думку експертів, може серйозно вплинути на весь ринок електронних грошей в Україні, пише Главком.

“Раніше при переведенні електронних грошей в готівку або безготівку банки, фінансові установи бачили тільки номер рахунку і прізвище, яке до того ж могло бути вигаданим. А необхідність користувачам проходити ідентифікацію та верифікацію ставить під сумнів саму суть електронних грошей – анонімність”, – вважає керівник практики ІТ-права в АТ “Kachura Lawyers” Андрій Шульгін.

Юрисконсульт компанії “Uapay” Оксана Пранціпал також прогнозує, що охочих добровільно і усвідомлено використовувати електронні гроші стане помітно менше.

“Я думаю, що електронні гроші принаймні частково втратять свого користувача, тому що їхньою основною перевагою завжди була анонімність і відсутність ідентифікації. Це те, що відрізняло цю послугу від банківського рахунку. Тому ті, кого раніше використання електронних грошей цікавило тільки через їхню анонімність, напевно, перестануть ними користуватися”, – каже експерт.

З іншого боку, банківські перекази і платежі завжди були дорожчими, аніж із допомогою електронних грошей. І ця їхня перевага залишається, додала юрист.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com