Нацполіція отримає нову зброю

25.09.2020, 10:52
85034

Національна поліція України отримає нову зброю, яка допоможе їм гуманно впливати на порушників громадського порядку. Мова йде про спеціальні засоби електропровідної дії – електрошокери TASER X2.

Читайте також: Поліція викрила “схему” розкрадання 20 мільйонів гривень держкоштів під час створення Національного тенісного центру

Як відзначають в пресслужбі відомства, перші 200 одиниць спеціальних засобів поліція отримає і почне використовувати в період з вересня по жовтень. Ці електрошокери дозволять максимально безпечно виходити із загрозливих ситуацій під час виконання службових обов’язків і зменшити пов’язані з цим можливі травми громадян і офіцерів поліції.

“Це медично сертифікована нелетальна зброя, яка знерухомлює активного правопорушника, але на відміну від бойових або травматичних пістолетів, не завдає жертвам тяжких, небезпечних для життя і здоров’я вогнепальних поранень”, – повідомили в Нацполіції.

Вартість одного такого електрошокера (тайзера) – дві тисячі гривень. Раніше в Україні вони не використовувалися.

“Ми ретельно дослідили та продовжуємо стежити за досвідом застосування цих пристроїв в багатьох країнах світу і вважаємо, що оснащення наших підрозділів таким інноваційним пристроєм зробить їх роботу по забезпеченню громадського порядку набагато більш ефективною”, – зазначив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com